okres Semily – příspěvková organizace

Termín: 25. 06. 2019
Místo: Sokolovna Přepeře

Blíží se závěr školního roku a ten je již tradičně ve znamení nacvičování na naši školní akademii. Ta letošní byla už 23. v pořadí a odehrála se v úterní podvečer v přepeřské sokolovně.

Program byl opravdu pestrý. O úvod se postarala děvčata z pohybově tanečního kroužku vedeného paní učitelkou Halešovou. Průvodkyněmi programem akademie byly žákyně 5. ročníku Adéla Richterová a Aneta Marková, které se své role zhostily na jedničku. V prvním bloku, který byl tématicky zaměřený na zvířata, nejprve prvňáčci zahráli stínové divadlo, čtvrťáci předvedli scénky v angličtině, druháci v básničce popřáli zajíčkovi a třeťáci si zahopsali při veselé písničce o klokanovi.

V další části Daniel Melichar pod vedením pana Vantucha zahrál na zobcovou flétnu, shlédli jsme pohádku O dvanácti měsíčkách v podání žáků třetí třídy, a nejmenší děti, které navštěvují kroužek angličtiny, zazpívaly písničky o hračkách. Po té páťáci zarecitovali úryvek z Vodníka.

Další blok odstartovali čtvrťáci v čele s Vadimem v tanečním vystoupení, na které navazovalo hudební pásmo. V něm se představil Filip Löffler, Kája Hašlarová a Nikola Černá. Páťáci nás poučili v anglické básničce o světadílech a třetí část byla zakončena cvičením prvňáčků na písničku Malotraktorem.

Následující část naší akademie uvedli žáci 4. ročníku básničkami o povoláních a navázali páťáci cvičením na svižnou písničku Atletika. Druháci přidali dvě pohádkové básničky.

Závěrečná vystoupení odstartovali Roboti v podání dětí ze 3. třídy, následovalo roztomilé taneční vystoupení druháčků na písničku Plavu si, ani nevím jak a naše akademie se pomalu blížila do finále. Letos odcházející páťáci připravili pro svou třídní učitelku Zlatku Vdovičíkovou dojemné rozloučení s předáním darů, kytičku dostali i ostatní členové učitelského sboru. Potom už byl čas na chytlavou písničku Michala Davida Děti ráje, kdy se k tancujícím páťákům nakonec přidala celá škola.

Doufáme, že se přítomným divákům vystoupení líbila a každý si našel svůj kousek potěšení a pobavení navzdory velmi teplému počasí, které zapotilo vystupující i diváky.

Print Friendly, PDF & Email