okres Semily – příspěvková organizace

Je to den, na který se děti těší, ale také se ho trochu bojí. Nikdo si totiž nemůže být jistý, jestli ten strašidelný čert je opravdu převlečený soused nebo…

Ve čtvrtek 5. prosince jsme se jako každoročně sešli ve školní družině, abychom si užili mikulášskou nadílku. Už při čekání na vzácnou návštěvu panovala mírně napjatá nálada, i jindy neposedné děti co chvíli zkoumavě hleděly ke dveřím a snažily se zaslechnout řinčení řetězu. A dočkali jsme se.

Příchod Mikuláše, anděla a čerta byl dost nečekaný. Jeden ze žáčků byl ihned odnesen „do pekla“ za dveře. Ještě štěstí, že přislíbil polepšení. Poté už ale Mikuláš s dětmi laskavě promlouval. Ptal se na jejich úspěchy či neúspěchy ve škole, vyslechl si připravené básničky a koledy, a krátce promluvil o historii svátku svatého Mikuláše. Do hovoru se co chvíli vtipně zapojoval i krásně vyvedený čert. To už byly chvíle, kdy si děti na počáteční malý strach ani nevzpomněly a byly nadšené z balíčků, které jim za krátká vystoupení nadělil anděl. Příjemné předvánoční setkání jsme zakončili společným zpíváním koledy a přáním příjemně prožitého adventního období.

Print Friendly, PDF & Email