okres Semily – příspěvková organizace

Hned na začátku týdne v pondělí 24. 5. jsme využili dne bez deště a vyrazili s prvňáky na velký výlet. Byla to výprava na hrad Valdštejn, ale ne ledajaká. Žáci naší školy se zúčastnili výtvarné soutěže „Valdštejn dětskýma očima“, a tak jsme prověřili fyzickou zdatnost prvňáčků a výkresy na hrad donesli osobně.

Výlet jsme zahájili na vlakové zastávce Turnov-město a pokračovali přes Pelešany na parkoviště pod Valdštejnem. Na lesních cestách byl po ránu příjemný klid, a tak jsme viděli i spoustu zajímavých věcí, například nebojácného strakapouda. Na hradě jsme předali obrázky organizátorovi soutěže Mgr. Radimu Štíchovi, který děti pochválil a poděkoval jim za účast. Největší nadšení propuklo po otevření místního občerstvení, které děti „vzaly útokem“. Po vydatné svačině nastal čas na zpáteční cestu. Z kopce všichni seběhli s dobrou náladou a nadšením, které ale pomalu bralo za své na dlouhém úseku po hrázi u Jizery. Tady už se u někoho začala projevovat únava, ale vidina oběda a odpočinku ve školní družině všechny dovedla zdárně do cíle.

Prvňáčci dostali velkou pochvalu za zdolaných 10 kilometrů a všichni žáci za účast v soutěži. Možná se někteří stanou výherci dětské vstupenky na hrad. Všichni se mohou na Valdštejn vypravit třeba s rodiči a prohlédnout si nejhezčí výkresy, které zde budou zdobit interiér.

Print Friendly, PDF & Email