okres Semily – příspěvková organizace

Termín: 28. 04. 2023
Místo: Přepeře

V pátek 28. 4. hned po ránu ožila naše škola trochu strašidelnými kostýmy čarodějnic a čarodějů, protože jsme se rozhodli s dětmi užít si tento oblíbený svátek. Bylo dost těžké udržet školáky dvě hodiny v lavicích, ale během velké přestávky už přípravy na čarodějnický průvod propukly naplno.

Nejprve jsme se vydali na přepeřské hřiště, kde proběhla přehlídka kostýmů a jejich důkladné zdokumentování. Vznikla spousta veselých fotografií, čarodějové a čarodějnice se pořádně proletěli na svých košťatech a pohráli si s dětmi ze školky, které byly také na hřišti. Následovala tradiční část, na kterou se všichni žáci každoročně těší – přesun na zahradu školky a strašení předškoláků. Naše větší děti si zavzpomínaly na roky, kdy také běhaly po školkové zahrádce a hlavně si pohrály s mladšími kamarády. Paní učitelky si se školáky popovídaly a poměřily si je, jak zase vyrostli. Počasí bylo na letošní jaro nezvykle příjemné, tak se nám ani nechtělo vyrazit zpět ke škole. Čarodějnický průvod tak ještě prošel vesnicí a už byl čas oběda.

Akce byla pěkným zpestřením jarní výuky a všichni se těšíme na oslavu čarodějnic s rodinami, která letos vychází na neděli. Tak se školou zase za rok!

Print Friendly, PDF & Email